matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
bardzo pilne:
rozwiąże ktoś ? 7x+6y+7z−100 x−2y+z=0 3x+y−2z=110 całość w klamerkę.
20 wrz 16:45
logika:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1192.html
20 wrz 16:48
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wzory_Cramera
20 wrz 16:52
Mila:
a) 7x+6y+7z=100 x−2y+z=0 /*(−7) 3x+y−2z=110 b) 7x+6y+7z=100 dodaję stronami (1) (2) −7x+14y−7z=0 3x+y−2z=110 14y=100
50
y=
dalej już prosto
7
c)
20 wrz 18:45