Midgard: Upraszczając wyrażenie x= 1:tgα + sinα: 1+ cosα otrzymamy..?
ma wyjść 1:sinα
jak by ktoś mógł, to proszę wyjaśnienie krok po kroku
18 wrz 23:06
Eta:
Najpierw zapisz to porządnie
18 wrz 23:08
Eta:
| 1 | | sina | |
| + |
| .... tak ma być? |
| tga | | 1+cosa | |
18 wrz 23:10
Midgard: dokładnie tak
18 wrz 23:13
Eta:
| | cosa | | sina | | cosa(1+cosa)+sina*sina | |
|
| + |
| = |
| = |
| | sina | | 1+cosa | | sina(1−cosa | |
| | cosa+cos2a+sin2a | | 1+cosa | | 1 | |
= |
| = |
| = |
| |
| | sina(1+cosa) | | sina(1+cosa) | | sina | |
18 wrz 23:13
Piotr:
chochlik
18 wrz 23:19
Eta:
Gdzie?
18 wrz 23:20
Eta:
Aaa ... w mianowniku powinno być ( 1+cosa)
18 wrz 23:21
Piotr:
druga linijka − skad w mianowniku sina(1−cosa) ?
18 wrz 23:22
Piotr:
18 wrz 23:22
Eta:
18 wrz 23:23
Piotr:
a
Midgard pewnie przepisal i nie wie co skad sie wzielo
18 wrz 23:24
Eta:
Pewnie tak

Najpierw prosi a później milczy jak grób

Więcej mu nie pomogę
18 wrz 23:25
Piotr:
niewychowana ta młodzież dzisiaj
18 wrz 23:29
Eta:
Może nie aż tak ?

.......... pewnie myśli .......... skąd ten wynik?
18 wrz 23:31
Piotr:
cos dlugo
18 wrz 23:32
18 wrz 23:34
Piotr:
zgadza sie
18 wrz 23:35
Eta:
18 wrz 23:36
Piotr:
dziękuje
Eto za tak ładne rozwiazanie zadania
18 wrz 23:39
Eta:
18 wrz 23:39
Midgard: spokojnie, już ogarniam wszytsko, umyć się musiałem!
18 wrz 23:41
Piotr:
nie moge patrzec jak sie smucisz...
18 wrz 23:41
Eta:
18 wrz 23:41
Piotr:
czyscioszek wrocil
18 wrz 23:42
Midgard: najważniejsze, że ogarniam, jutro mam sprawdzian, to zobaczymy, czy na pewno rozumiem.
18 wrz 23:44
Piotr:
powodzenia !
18 wrz 23:45
Eta:
18 wrz 23:45
Midgard: dziękuję!
18 wrz 23:46