matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
dominika:
2,5
10
/ 25
10
prosze też o wytłumaczenie
Dziękuje
17 wrz 18:20
Nienor:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
Wzór trzeci od końca.
17 wrz 18:22
dominika:
ale jak jato mam obliczyć ?
17 wrz 18:24
Nienor:
2,5
1
(
)
10
=(
)
10
=0,1
10
=0,0000000001
25
10
17 wrz 18:26