.
ttm: Dla jakich wartości parametru m równanie : (2−m)x2+(3−m)x+1=0 ma dwa rózne pierwiastki ujemne
15 wrz 21:38
ICSP: 1o a = 0 − sprzecznosć
2o a ≠ 0 , Δ > 0 , x1*x2 > 0 , x1 + x2 < 0
rozpatrz to i powinno wyjść.
15 wrz 21:39
Piotr:
a skad mam wziac x
1, x
2?
ttm zapyta
15 wrz 21:41
ICSP: ze wzorów Viete'a odpowie ICSP
15 wrz 21:43
ttm: no ok, a jak mam
to rozpatruje po kolei 3−m>0 i 2−m>0
15 wrz 21:43
ICSP: a nie możesz przemnożyć przez (2−m)2 ? Jest to zawsze dodatnie(bo m = 2 wykluczyłeś w
przypadku pierwszym) wiec nie musisz zmieniać znaku nierówności
15 wrz 21:45
ICSP: Piotrze nie widziałeś dzisiaj gdzieś
Saizou 
Wielomianek na niego czeka
15 wrz 21:45
Piotr:
po pierwsze nie. po drugie : skad ta nierownosc ?
15 wrz 21:46
Piotr:
widzialem ale juz jakis czas temu.
15 wrz 21:46
ICSP: nierówność wynika z warunku

Co się z tobą dzieje
15 wrz 21:48
Piotr:
a= m−2
b= 3−n
c =1
czyli
zgadza sie ?
15 wrz 21:51
Piotr:
jeszcze raz
a= 2−m
b= 3−m
c = 1
15 wrz 21:52
ICSP:
15 wrz 21:52
Piotr:
no wiec @ttm pokrecil
15 wrz 21:54
ICSP: Nie

Zaczął po prostu od drugiego warunku
15 wrz 21:54
ttm: no tak ale ja rozpisałem to x
1+x
2<0 i o to pytałem, stąd ta nierówność
15 wrz 21:54
ttm: no właśnie
15 wrz 21:55
ICSP: aktualnie to ty chyba bardziej zakręciłeś
15 wrz 21:55
Piotr:
dobra, spojrzalem tylko na znaki
15 wrz 21:56
Piotr:
tylko nie bijcie
15 wrz 21:57
15 wrz 22:00
Piotr:
dobra
15 wrz 22:03