rozłóż wielomian na czynniki
momo: umiesz to rozwiąż nie umiesz to nie komentuj ani nie podpowiadaj
Dziękuję
tylko konkretne, całe rozwiązania zadań
a) x
5 + 3x
4 + 2x
3 + 3x
2 + x
b) 3x
4 − 5x
3 + 5x
2 − 5x + 2
c) 7x
4 + 3x
3 + 2x
2 + 3x −5
d) x
5 − 2x
4 + x
2 +x
3 +3
e) x
3 − 6x − 4
f) 2x
3 − 3x
2 + 1
15 wrz 19:22
ICSP: ja biorę pierwsze

Resztę zostawiam wam
15 wrz 19:23
asdf: ale co tu rozwiązywać jak tu nie ma równania?
15 wrz 19:23
ICSP: x5 + 3x4 + 2x3 + 3x2 + x = x(x4 + 3x3 + 2x2 + 3x + 1) = x[x4 + 3x3 + x2 + x2 + 3x +
1] = x[x2(x2 + x + 1) + 1(x2 + x + 1)] = x(x2+1)(x2 + x + 1)
15 wrz 19:24
ICSP: asdf polecenie jest wyżej − rozłóż wielomiany na czynniki xD
15 wrz 19:25
asdf: nie zauważyłem

A niżej pisze coś w stylu "chcesz to rób, jak nie to spier***

"
15 wrz 19:26
ICSP: trzeba umieć ładnie się wyrażać
15 wrz 19:27
Aga1.: To ja s****
15 wrz 19:29
Vizer: Pięknie się porobiło... Dyspozycje zostały wydane, system nagród i kar również wydany. Super...
15 wrz 19:31
asdf: x5 + 3x4 + 2x3 + 3x2 + x =
x(x4 + 3x3 + 2x2 + 3x + 1) =
x[(x4 + 2x2 + 1) + 3x(x2 + 1)] =
x[(x2 + 1)(x2 + 1) + 3x(x2 + 1)] =
x[(x2 + 1)(3x + x2 + 1)] =
x(x2 + 1)(3x + x2 + 1)
15 wrz 19:32
asdf: jak umie to dokończy, ja sp**** bo nie będę więcej pomagać burakom
15 wrz 19:33
ICSP: oo pomyliłem się
15 wrz 19:34
UTO: To e)
x3−6x−4=
x3−4x−2x−4=
x3−4x−2(x+2)=
x(x2−4)−2(x+2)=
x(x−2)(x+2)−2(x+2)=
(x+2)(x2−2x−2)=
(x+2)(x−1−√3)(x−1+√3)
mam nadzieje ze sie nie machnalem
15 wrz 19:42
asdf: machnąłeś
15 wrz 19:44
asdf: mój błąd, jest git
15 wrz 19:47
UTO: f) od razu
2x3−3x2+1=
2x3−2x2−x2+1=
2x2(x−1)−(x2−1)=
2x2(x−1)−(x−1)(x+1)=
(x−1)(2x2−x−1)=
kwadratowa sam rozwal
15 wrz 19:47
UTO: c)
7x
4+3x
3+2x
2+3x−5=
7x
4+3x
3−5x
2+7x
2+3x−5=
x
2(7x
2+3x−5)+(7x
2+3x−5)=
(7x
2+3x−5)(x
2+1)=
kwadratowa dla cb, kurcze tak lece obym sie nie mylil
15 wrz 19:50
UTO: b)
3x4−5x3+5x2−5x+2=
3x4−5x3+2x2+3x2−5x+2=
x2(3x2−5x+2)+(3x2−5x+2)=
(3x2−5x+2)(x2+1)=
15 wrz 19:52
UTO: Jeśli się nie pomyliłem to bardzo proszę miłościwy panie
15 wrz 19:54
b.: zawsze mnie zaskakuje, że znajdą się osoby rozwiązujące zadania po takim wstępie...
przecież rozwiązywanie tych zadań nie ma nic wspólnego z pomaganiem
15 wrz 22:06
Eta:
Też tak uważam

dla
b
15 wrz 22:10
Basia: mnie też
b; ICSP, asdf i UTO po co Wam to było ?
15 wrz 22:26
K:
Lubią być upokarzani, może ich to kręci.
15 wrz 22:27
asdf: Przecież ja żadnego zadania nie rozwiązałem, jedynie ICSP
* poprawiłem
P.S No jak znalazłem błąd to musiałem

Rzadko zdarza się taka okazja
15 wrz 22:32
Mila: A ja piję herbatę w filiżance z porcelany Rosenthala. Eta też, chociaż czasem się wyłamuje.
15 wrz 22:50
tim:

dla Ety

dla Basi
15 wrz 22:50
Eta:
Hej
tim
15 wrz 22:53
tim: Eto, poproszę 5556527. Jeśli pamiętasz.
15 wrz 23:11
Basia:
Timuś się znalazł !

i popatrz
Eto też pamięta psiaka

15 wrz 23:16
tim: Zawsze się wraca do korzeni.
A to temu miejscu zawdzięczam największy swój rozwój.
4 lata temu...
15 wrz 23:18
Eta:
Ok

jutro napiszę
15 wrz 23:18
Eta:

dla
Basi i
Timusia
15 wrz 23:25
15 wrz 23:27
Basia: Oj trzeba ................
16 wrz 00:02
Basia:
@Tim
Ty już chyba jesteś po maturze. Co studiujesz ? Bo że studiujesz (lub będziesz studiować) nie
wątpię.
16 wrz 00:03
16 wrz 00:13
Basia: Daję słowo zucha, że posty zaczynające się tak "kulturalnie" jak ten będę z miejsca kasować.
Wrrrrrrrrrrrrrr................
16 wrz 00:34