funkcja wykładnicza
mimka: y= 4x
y=(12)x
14 wrz 17:19
xXx:

Niebieska to: f(x) = 4
x
14 wrz 17:25
mimka: a tabelka do wykresu?
14 wrz 17:26
xXx: Do niebieskiej:
np.
x = 0 ⇒ y = 1
x = 1 ⇒ y = 4
Do zielonej:
np.
x = −2 ⇒ y = 4
x = −1 ⇒ y = 2
x = 0 ⇒ y = 1
14 wrz 17:39
mimka: liczby w tabeli x mają być wymyślone przez nas? czy skądś się biorą?
14 wrz 17:47
ICSP: wymyślasz takie aby łatwo się liczyło
14 wrz 17:49
mimka: a można podkładać zawsze te same do każdego zadania?
14 wrz 17:54
ICSP: na upartego można
14 wrz 17:55
mimka: i nie wyjdzie źle?
14 wrz 17:56
ICSP: nie
14 wrz 17:56
14 wrz 17:56