matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wzór funkcji liniowej f, wiedząc że
Moli989:
jak obliczyć a) f(−
√
3
)=−3 i ∧x∊R f(x)<0 oraz b)f(−4)=5 i f(x)<0 ⇔x∊(2
2
3
,+
∞
)? Proszę o pomoc
10 wrz 21:39
Nienor:
a) funkcja stała y= −3, bo tylko w takim przypadku funkcja liniowa jest w całek dziedzinie ujemna.
2
b) Masz dwa punkty A(−4,5) i B(2
,0)
3
skorzystaj z:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1223.html
10 wrz 21:51
Moli989:
dziękuję
11 wrz 18:10