matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć pochodne :
lajla:
Obliczyć pochodne :
e
x
+2
a) y=
cos x
1
b) f(x)=
√
1+tg(x+
)
x
9 wrz 16:24
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/359.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/360.html
9 wrz 16:30
Buuu:
a) pochodne składowe: f(x)' = (e
x
+2)' = e
x
; g(x)' = (cosx)' = −sinx
f
f'g − fg'
dalej wg wzoru na (
)' =
= ....
g
g
2
b) pewno bym się gdzieś pogubił, zostawię lepszym ode mnie.
9 wrz 16:44