Proszę o rozwiązanie do końca
Janina: log236 * log336
−−−−−−−−−−−−−−−−−−− =
log236 + log336
7 wrz 23:20
123: Musisz tutaj sprowadzić do wspólnej podstawy stosując wzór:
... ale przedtem powyciągaj i poskracaj co się da stosując wzór:
log
ab
c = c*log
ab
7 wrz 23:32
ZKS:
| | log236 * log336 | |
= |
| = |
| | | log363 + log362 | |
| | | log362 * log363 | |
| |
| | log236 * log336 * log362 * log363 | |
= |
| = |
| | log366 | |
7 wrz 23:34
Bogdan:
Janino, czy wczoraj byłaś Martyną?
153841
8 wrz 00:21
Mila: Tez mi się tak wydaje.
8 wrz 00:28