zadanie
szklanka: Rozwiąż to równanie tutaj →4x
2 − 16 =1
Rozwiązałem , chce się upewnić czy dobrze
4x
2−16−1=0
4x
2−17=0
4x
2=17 /:4
2 wrz 21:28
Ajtek:
Jest ok. Przewal od raziu −16 na prawą, bedziesz mial 4x2=1+16
I wyciągnij jeszcze pierwiastek z mianownika.
2 wrz 21:31
ZKS:
Właśnie trzeba zrobić porządek z mianownikiem bo trochę razi po oczach ten pierwiastek z
√4.
2 wrz 21:35
Piotr:
√4=2
2 wrz 21:35
2 wrz 21:36
Piotr:
od razu lepiej
2 wrz 21:37
Ajtek:
2 wrz 21:37
ZKS:
Piotr czy Ty czasem nie jesteś
G.....?
2 wrz 21:38
Piotr:
nieee

haha. skad to podejrzenie ?
2 wrz 21:48
ZKS:
Na pewno nie?

Kiedyś patrzyłem i pisałeś że byłeś na forum tylko że zmieniłeś nick a na
dodatek masz imię takie jak Pan na
G chyba że mi się już coś pomyliło co jest bardzo
prawdopodobne.
2 wrz 22:01
Ajtek:
Na 100% nie, ale nie powiem jaki nik miał wcześniej

.
2 wrz 22:03
2 wrz 22:05
Ajtek:
A może masz rozdwojenie jaźni
2 wrz 22:05
ZKS:
To wykupuje podpowiedź czyli pierwszą literkę z poprzedniego nicku.
2 wrz 22:06
ICSP: ja wiem ja wiem

Niestety nie mogę powiedzieć
Piotr ma na ma haka
2 wrz 22:09
Piotr:
ja tu nie jestem nikim znanym
p...
2 wrz 22:10
ZKS:
Nie chodzi mi o Pana z "Czterej pancerni i pies" tylko o inną osobę która też miała kiedyś nick
na
G.
2 wrz 22:10
Piotr:
mam tu haka jeszcze na kogos innego
2 wrz 22:11
Piotr:
to ja nawet nie wiem o kogo Tobie chodzi ZKS
2 wrz 22:12
ZKS:
Bo już dawno nie widziałem osoby na
G i stąd moje podejrzenie że to może Ty jesteś tą
osobą.

Kurdę i teraz będę się głowił jaki był poprzedni Twój nick.
2 wrz 22:16
Piotr:
oj
Eta bo tez sie pochwale swoja wiedza
2 wrz 22:19
2 wrz 22:21
ZKS:

dla Ciebie
Eta nawet pójdę jutro do sklepu po chałwę i prześlę Ci ją pocztą za
pomoc bo teraz bym się z tym męczył.
2 wrz 22:21
Ajtek:
Co to za tajemnice?
Jakieś czarnoksięzniki czy jak, magia sama
2 wrz 22:22
ZKS:
Hehe teraz tak to wygląda jak bym napisał do ducha.
2 wrz 22:23
Piotr:

zdążył przeczytać...
ale widzę, że masz tak jak ja
2 wrz 22:23