| 2 | ||
tgα + ctgα = | ||
| 2sinα |
| 2 | ||
Myślę,że ma być tak: tgα+ctgα= | ||
| sin2α |
| sinα | cosα | 1 | 2 | 2 | ||||||
L= | + | = | = | = | ||||||
| cosα | sinα | sinαcosα | 2sinαcosα | sin2α |
| sinx | cosx | 2 | |||
+ | = | ||||
| cosx | sinx | sin2x |
| sinx | cosx | 2 | |||
+ | = | ||||
| cosx | sinx | 2sinxcosx |
| sinx | cosx | 1 | |||
+ | = | ||||
| cosx | sinx | sinxcosx |
| sinx2x | cosx | 1 | |||
+ | = | ||||
| sinxcosx | sinxcosx | sinsxcosx |
| sinx2x + cos2x | |
= P | |
| sinxcosx |