Oblicz pole całkowite i objętość graniastosłupa prawidłowego trójkątnego
Brunkzor:

Oblicz pole całkowite i objętość graniastosłupa prawidłowego trójkątnego, wiedząc że bok
trójkąta wynosi 5m, a wysokość graniastosłupa 9m.
a=5m
H=9m
V=?
P
c=?
V=P
p*H
Chyba się już nie da skrócić?
Tutaj już chyba też się skrócić nie da?
27 sie 19:02
Eta:
ok
27 sie 19:18
mycha:
ale zapis da się skrócić, po co cztery razy piszesz V i trzy razy Pc?
27 sie 19:19
Brunkzor: Dzięki, a mogłabyś zerknąć na zadanie z prawdopodobieństwa
152972? Widziałem, że komuś
kiedyś pomagałaś z prawdopodobieństwa
27 sie 19:20
Brunkzor: Mycha, żeby nikt z komisji się nie doczepił, że nie stosuję wzorów, tylko od razu piszę
rozwiązanie. A tak podstawiam do wzorów.
27 sie 19:21
mycha:
Wzorów na maturze nie trzeba pisać.
27 sie 19:27
Brunkzor: A na poprawkowym?
27 sie 20:00