zdarzenie A i B zawarte w zbiorze omega spełniaja warunki...
miska: zdarzenie A i B zawarte w zbiorze omega spełniaja warunki P(A)=2\5 P(B)=3\5 A zawiera sie w B ,
wówczas P(A u B) WYNOSI? prosze o obliczenia i wyjaśnienie, jakieś wzory itd...:<
27 sie 17:13
27 sie 17:43
loitzl9006: chociaż w sumie wystarczyłoby zaobserwować, że skoro B zawiera w sobie całe A, to P(A∪B)=P(A)
ale poczytać na pewno nie zaszkodzi
27 sie 17:49
Eta:

A⊂B to AU B= B zatem P(AUB)= P(B)
27 sie 18:07
loitzl9006: 
ale głupotę walnąłem... oczywiście masz rację
Eta zresztą jak zawsze
27 sie 18:12
Eta:
27 sie 18:13
loitzl9006: oooO. dzięki

przyda się bo mi wczoraj wiatr jabłonkę uszkodził na działce
27 sie 18:16