Zespolone
Jola: Bardzo proszę o pomoc z takim równaniem:
iz2+(1−i)z+2i+1=0
27 sie 13:08
Kaptur: przypomnij sobie jak obliczało się pierwiastki liczb zespolonych i zrobisz
27 sie 13:17
Magda: Bardzo proszę o pomoc z takim równaniem: iz2+(1−i)z+2i+1=0
27 sie 14:21
Kaptur: masz może odpowiedzi bo nie jestem pewny wyniku pierwiastek delty wyszedł:
27 sie 14:23
Mila: Δ=8−6i
√8−6i=
√(3−i)2=3−i
| | −1+i−3+i | |
z1= |
| =...dokończ |
| | 2i | |
| | −1+i+3−i | | 2 | | i | | 2i | |
z2= |
| = |
| * |
| = |
| =−i |
| | 2i | | 2i | | i | | −2 | |
27 sie 15:28
27 sie 15:30
Mila: ICSP

Pięknie, zobacz komentarz.
27 sie 15:45