Dobrze?
miłosz: 1.Wyznacz zbiory: AuB, AnB, A/B, B/A.
a) A=<1;4>, B=<2;5>
b) A=(−2;1>, B=(1;5)
Wynik:
a)AuB=<1,5> AnB=<2,4> A/B=<1,2) B/A=(4,5>
b)AuB=(−2,5> AnB=<−1,1> A/B=(−2,−1) B/A=(1,5>
Dobrze?
10 sie 15:43
ICSP: nie
10 sie 15:45
Artur_z_miasta_Neptuna:
a) dobrze
b) czemu domknięte 5 w A∪B

A∩B całkowicie źle. W A/B dlaczego −1 ? dlaczego otwarty ? W B/A
dlaczego 5 domknięte ?
10 sie 15:46
miłosz:
B)
A∪B= (−2;5)
A∩B= {1}
A/B=(−2;1)
B/A=(1;5)
Dobrze
10 sie 15:54
Artur_z_miasta_Neptuna:
A∩B ... dlaczego {1}

A\B dlaczego otwarty
10 sie 15:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
punkt {1} do jakiego/jakich zbioru/ów należy

wybierasz z A i B
10 sie 15:56
miłosz: A∩B=<1;1)
A\B = (−2;1>
Dobrze?
10 sie 16:08
konrad: AnB źle
10 sie 16:12
miłosz: to jak ma to być bo już padam
10 sie 16:18
miłosz:
10 sie 16:19
konrad: AnB=∅
10 sie 16:35
miłosz: Jesteś pewny?
10 sie 16:42
picia:
b) A=(−2;1>, B=(1;5)
ktory element nalezy do jednego i drugiego?
10 sie 16:46
Artur z miasta Neptuna:
Milosz a co ma oznaczac zbior <1,1) ? Czyli od 1z jeden do 1 bez 1

to jest NIc.
10 sie 17:03
Saizou :

do podpunktu a
A∪B= to co jest zarówno w jednym i w drugim przedziale
A∩B=część wspólna= to jest ta część która występuje w jednym i drugim przedziale
A/B= to co zostanie w zbiorze A jeśli wyciągniemy z niego zbiór B
B/A= to co zostanie w zbiorze B jeśli wyciągniemy z niego zbiór A
10 sie 17:19
miłosz: Artur z miasta Neptuna: masz rację,
picia:
b) A=(−2;1>, B=(1;5) ktory element nalezy do jednego i drugiego?
Miłosz− jeden?
10 sie 17:19
miłosz: Saizou : dobrze to przedstawiłeś, teraz rozumiem coś
10 sie 17:22
picia:
1(jedynka) jest w zbiorze A ale przeciez w zbiorze B jej nie ma.
Nie ma elementu, ktory bylby i w jednym i drugim zbiorze.
10 sie 17:22
Saizou : to teraz rozwiąż zadanie
10 sie 17:23
miłosz: saizou:
A∪B=<1;5>
A∩B=<2;4>
A/B=<1;2)
B/A=(4;5>
Dobrze Saizou

?
10 sie 17:25
Saizou :
10 sie 17:27
miłosz: picia:
1(jedynka) jest w zbiorze A ale przeciez w zbiorze B jej nie ma.
Nie ma elementu, ktory bylby i w jednym i drugim zbiorze.
(−2;1>, B=(1;5), no przecież ja widzę 1 w jednym i drugim zbiorze, więc co jest?
10 sie 17:27
picia:
() nawiasy oznaczaja ze ten element nie nalezy!
np (0;8) to ani 0 ani 8 nie ma w tym zbiorze.
10 sie 17:30
Saizou :

to spróbuj z wykresem
10 sie 17:36
picia:
raz kółka na dole, raz do góry, nic niewiadomo
10 sie 17:39
Saizou : to kółeczko przy pięć powinno być do góry

i według mnie jest czytelne
10 sie 17:40
miłosz:

Dobry wykres?
10 sie 17:40
miłosz: Spóźniłem się
10 sie 17:41
picia:
Milosz− brak kolek, nie wiemy czy te liczby naleza do zbiorow czy nie
10 sie 17:42
miłosz: AUB= (−2;5)
A∩B= nie ma takiej części
A/B= (−2;1)
B/A= (1;5)
Dobrze
10 sie 17:45
picia:

ja bym zrobil tak
10 sie 17:46
miłosz: To , do Saizou
10 sie 17:46
miłosz: Saizou, dobrze

?
10 sie 17:46
Saizou : A/B jest źle, a nie ma takiej części zapisz symbolem
10 sie 17:46
picia:
A/B źle
10 sie 17:47
Saizou : picia o to mi chodziło i nie wiedzieć czemu zrobiłem kółko przy piątce na dole
10 sie 17:47
miłosz: Saizou − to akurat wiem jak poprawnie zapisać
10 sie 17:48
miłosz: A/B= (−2;1>

10 sie 17:49
picia:
to zapisz jak wyglada symbol "nie ma takiej czesci"
10 sie 17:49
picia:
10 sie 17:50
picia:
A/B − wszystko co jest w A, a nie ma w B (1 w B nie ma)
10 sie 17:51
miłosz: "nie ma takiej czesci" −∅
10 sie 17:52
picia:
si
10 sie 17:53
Gustlik:

Wystarczy dobry rysunek i BROŃ BOŻE robiony szkolną metodą − tu potrzebna metoda Bogdana
pomieszana ze szkolną.
AUB, A∩B, A\B, B\A.
a) A=<1;4>, B=<2;5>
b) A=(−2;1>, B=(1;5)
ad a)
AUB=<1, 5>, A∩B=<2, 4>, A\B=<1, 2), B\A=(4, 5>
ad b)
AUB=<−2, 5), A∩B=∅, A\B=<−2, 1>, B\A=(1, 5>
11 sie 00:39
Gustlik: Poprawiam chochlika:
ad b) AUB=(−2, 5), A∩B=∅, A\B=(−2, 1>, B\A=(1, 5)
11 sie 00:42
agata: A=<−1; 4> B=(2; 5)
A=<2; 7) B=(3; 5>
A=<−4; 2> B=<2; 9)
6 sty 18:57
agata: Zrobi mi ktoś te przykłady AnB AuB A\B B\A
6 sty 18:59
6 sty 18:59