Pływanie na basenie
Eta:
Zadania dla
Saizou
Witam

Zapraszam na
basen 
Możesz pływać dowolnym stylem: żabką, delfinem, ....
Na wstępie na "płytkiej wodzie" ( abyś się "nie utopił"

Zad.1/ Dwa krany odkręcone równocześnie napełniają pusty basen w ciągu 1,2 godziny.
Gdy pierwszy napełnił połowę basenu i został zakręcony, to odkręcono drugi kran,
który dopełnił cały basen w ciągu 2,5 godziny.
W ciągu ilu godzin napełnią pusty basen każdy z nich oddzielnie ?
Zad.2/Dwa krany napełniają pusty basen w ciągu 2godzin i 24 min.
Pierwszy napełnia pusty basen o 2 godziny dłużej niż drugi.
Ile czasu zajmie napełnianie pustego basenu każdemu z nich oddzielnie?
Zad.3/ Pusty basen napełnimy z dwu odkręconych kranów.
Pierwszy otwieramy na tylko 5 godzin , a następnie drugi na 10 godzin, wówczas basen
został napełniony tylko w 35%.
Jeżeli otworzymy obydwa , to basen zostanie napełniony całkowicie
| | 2 | |
w ciągu 22 |
| godziny. Ile godzin potrzeba na napełnienie pustego basenu |
| | 9 | |
przez każdy kran oddzielnie?
Powodzenia w
"pływaniu"
8 sie 20:31
Saizou : Eto teraz idę oglądać naszych siatkarzy

więc po meczu może coś rozwiąże, a jak nie to
jutro coś ruszę
8 sie 20:34
nikt : a moje zadanko?
8 sie 20:34
Eta:
Ja też oglądam
8 sie 20:35
Saizou : Eto nie potrafię pływać

to może jakieś podpowiedzi
8 sie 23:04
Eta:
Musisz się nauczyć

Poczekam nawet do jutra
8 sie 23:04
Saizou : jak to mówią "tonący brzytwy się chwyta"
8 sie 23:07
Eta:
Dokładnie
8 sie 23:07
nikt :
8 sie 23:09
Eta:

Chcesz pomóc koledze
Saizou ?
8 sie 23:10
nikt : nie

To są jego zadanka

Mi jest smutno że o moim pięknym wielomianie zapomniał
8 sie 23:11
Saizou : pięknym to wyrażenie względne

PS. nie zapomniałem
8 sie 23:12
Eta:
No ..........może "popłynie" po basenie z Twoim wielomianem ?
8 sie 23:13
nikt : chyba mój wielomian popłynie z nim
8 sie 23:14
konrad: 2 jest najłatwiejsze z tych trzech
8 sie 23:15
konrad: polecam Ci Saizou od niego zacząć
8 sie 23:16
Saizou : po porażce Naszych jakoś mi się nie chce liczyć zadań
8 sie 23:22
nikt : jaki tłumaczenie

Licz wielomian xD
8 sie 23:23
Eta:

.... lenia złapałeś?
8 sie 23:23
Eta:
Wielomian? .... "pływa" w basenie
8 sie 23:24
Saizou : nie załapałem lenia

co najwyżej susła
8 sie 23:25
nikt : Przypomnę ci go

(2√2 + 1)x
3 + 6x
2 + 3√2x + 1 = 0
8 sie 23:26
Saizou : wielomian trzeciego stopnia z jednym pierwiastkiem w zbiorze liczb rzeczywistych
8 sie 23:32
nikt : 
o zespolone już ciebie nie pytam

Zadowolę się znalezieniem tego jednego
8 sie 23:33
Saizou : szukajcie a znajdziecie
8 sie 23:34
nikt : Eta na pewno ci z tym wielomianem pomoże

Da jakąś wskazówkę
8 sie 23:35
Saizou : na razie wpadłem na pomysł żeby 3√2x zapisać jako 2√2x+√2x
8 sie 23:38
nikt : ja bym to raczej zapisał jako 3 * 1
2 *
√2x
ale rób jak chcesz
8 sie 23:40
Saizou : mam na razie w postaci
(2√2+1)(x3+1)+x(6x+√2), to na niebiesko rozpiszę ze wzoru
8 sie 23:45
Eta:
A co z pływaniem w basenie?
8 sie 23:47
Saizou : topię się
8 sie 23:47
rumpek: bez medali
8 sie 23:54
Eta:
9 sie 00:02
Saizou : nie patrzcie na to pogrupowanie ono jest złe
9 sie 00:08
Saizou : nie wiem, i nie mam pomysłów co dalej
9 sie 00:20
nikt : Jak to nie wiesz

Myśl
9 sie 00:22
9 sie 00:23
Eta:
Nie pamiętam jakie to było zadanie ?
9 sie 00:28
nikt : Masz polecenie na samej górze w linku
9 sie 00:28
Saizou : za późna pora na myślenie jutro pogłówkuję na wielomianem i nad windsurfingiem (albo nad
kitesurfingiem, bo na Igrzyskach w Rio będzie) w basenie
9 sie 00:33
Eta:

Miłych snów
9 sie 00:34
Saizou : ale nie idę jeszcze spać
9 sie 00:35
9 sie 00:35
Saizou : no nic teraz idę spać Dobranoc wszystkim
9 sie 01:00
Saizou : zadanie 1
x− ilość wody napuszczona przez pierwszy kran
y− ilość wody napuszczona przez drugi kran
z−objętość wody w basenie
t −czas potrzebny pierwszemu kranowi, aby napełnił pół basenu wodą
1,2(x+y)=z
| | 15 | | 30 | |
obliczając t= |
| h →2t= |
| h
|
| | 19 | | 19 | |
| | 30 | |
zatem pierwszy kran będzie napełniał basen w |
| h, a drugi w 5h |
| | 19 | |
9 sie 14:20
pigor: ... lub to samo, ale nie tak samo, a więc niech ...

całość , czyli 1 − objętość basenu ,
a
x,y=? − szukane czasy (w h) napełnienia basenu samodzielnie przez I−szy , albo II−gi
kran odpowiednio, to z warunków zadania : czas napełnienia połowy basenu przez drugi kran i
suma wydajności (szybkości napełnienia) obu rurami pracującymi razem to :
y2=2,5 i
1x+
1y=
11,2 ⇔
y=5 i
1x=
1012−
15 ⇒
⇒
1x=
3860=
1930 ⇔
y= 3019 =1
1119h ≈
1h 35' . ...
9 sie 15:35
nikt :
9 sie 15:37
Saizou : pamiętam o wielomianie
9 sie 15:42
nikt :
9 sie 15:43
Saizou : to może jakaś podpowiedź
9 sie 15:43
nikt : spróbuj najpierw rozłożyć na czynniki wielomian :
2√2x3 + 6x2 + 3√2x + 1
9 sie 15:44
nikt : ja teraz wychodzę na jakieś 2h

Jak wrócę to wrzucę już rozwiązanie tego zadania z wielomianem

No chyba że zrobisz je wcześniej
9 sie 15:57
Saizou : jak dam radę
9 sie 16:03
pigor: .nie ma
nikt−a , ..

to zauważ tu pewien sześcian sumy i dalej pójdzie z górki .
9 sie 16:07
rumpek:

Zadanie: Oblicz długość przekątnych oraz pole czworokąta z rysunku (te kropki to kąty proste)
9 sie 16:21
Vax: To dla wszystkich?
9 sie 16:36
rumpek: Vax pewnie chodzi ci o wielomian

?
9 sie 16:40
Maslanek: d
1=25
|BC|=20
P=84+150=234.
Najgorsze d
2 
Twierdzenie cosinusów − d
2=20.
9 sie 16:48
Vax: Da się to zrobić bez trygonometrii
9 sie 16:50
rumpek: Maslanek to zadanie było dla
Saizou i w ogóle po co twierdzenie cosinusów
9 sie 16:54
Vax: Wystarczy twierdzenie Ptolemeusza
9 sie 16:56
rumpek: Vax
9 sie 16:56
rumpek: tak się bawić nie będziemy
9 sie 16:56
Vax: Okay..
9 sie 16:56
Maslanek: I wzór Herona
9 sie 17:06
Maslanek: I skąd niby mam znać twierdzenie Ptolemeusza?

Jest wybitne
9 sie 17:07
nikt : Wróciłem
9 sie 17:58
Maslanek: A tu nikogo nie ma
9 sie 17:59
nikt : Panie pigorze, czy zechciałby pan rozwiązać zadanie z wielomianem ?
9 sie 18:00
pigor: ...

no właśnie, jasne , dzięki , chyba chodziło o takie piękne równanie (skąd ty je
wytrzasnąłeś ), no to np. tak:
(2√2+1)x3+6x2+3√2x+1= 0 ⇔ 2
√2)x
3+6x
2+3
√2x+1 +1= 0 ⇔
⇔ (
√2x)
3+3(
√2x)
2*1+3
√2*1
2+1
3 +1=0 ⇔
⇔ (
√2x+1)
3+1
3=0 ⇔
√2x+1)(2x
2−
√2x+1)=0 ⇔
√2x= −1 ∨ x∊∅, bo Δ<0 ⇔
| | 1 | |
⇔ x=− |
| = − 12√2 . ... |
| | √2 | |
9 sie 18:15
nikt : Dobry kawał

Teraz zrób na poważnie
9 sie 18:16
Moni: a mnie już boli głowa od tej matmy i nic nie rozumiem

co się wezmą za jakieś zadanie,żeby do
poprawki matury się douczyć to nie mogę go zrobić

może lepiej sobie ją darować?
9 sie 18:39
9 sie 18:39
Saizou : zadanie 2 od Ety
x− kran pierwszy
y− kran drugi
z− pojemność basenu
t−czas potrzebny drugiemu kranowi na zapełnienie wodą basenu
(t+2)x=z
ty=z
to obliczając uzyskujemy, że t=4
zatem dla kranu pierwszego 6h , a drugiego 4h
9 sie 18:45
pigor: ...

mówisz poważnie, czy żartujesz , uwierz mi, starałem się jak mogłem (on−line) , a co,
coś sknociłem

, jeśli tak, to nie , nie będę szukał błędu , wybacz, ale nie umiem tego
robić, o widzę, że jakiś nawias niepotrzebny, a inny zgubiłem , no to . ...

"redukują się"
i tyle co widzę; pozdrawiam i idę odpocząć . ...
9 sie 18:46
Moni: Dzięki

A może jakiś sposób na matmę dla mnie? bo nawet jak mam wzory otwarte to nie widzę
tego, co pewnie widzisz ty −.− Ale za muzyczkę dzięki
9 sie 18:48
Moni: Dzięki

A może jakiś sposób na matmę dla mnie? bo nawet jak mam wzory otwarte to nie widzę
tego, co pewnie widzisz ty −.− Ale za muzyczkę dzięki
9 sie 18:48
nikt: (2
√2+1)x
3+6x
2+3
√2x+1= 0 ⇔ (2
√2)x3+6x2+3√2x+1 +
1= 0
pytam skąd się wzięła ta jedynka na końcu
9 sie 18:50
nikt: Moni. Musisz robić po prostu dużo zadań. Po pewnym czasie będziesz już widziała którego
wzoru trzeba użyć. Najważniejsze to wierzyć w siebie, wierzyć ze jest się w stanie tego
nauczyć
9 sie 18:52
Moni: Do nikt: dzięki za otuchę ... dobra idę na stronę główną forum zadać zadanie, a raczej poprosić
o sprawdzenie
9 sie 19:05
Vax: Coś cicho się zrobiło, więc..

(2
√2+1)x
3+6x
2+3
√2x+1=0 ⇔ (
√2x+1)
3 = −x
3 ⇔
√2x+1 = −x ⇔ x(
√2+1) = −1 ⇔ x =
9 sie 19:27
nikt: Vax a mógłbyś jeszcze wyznaczyć dwa zespolone?
9 sie 19:29
Vax: Rozbijasz ze wzoru a
3+b
3 = (a+b)(a
2−ab+b
2) i liczysz w 2 nawiasie delte, mi się nie chce
9 sie 19:29
nikt: hmm przeliczę sobie
9 sie 19:38
Vax: | | 1−2√2±√3i | |
Wychodzi jbc x = |
| |
| | 2(3−√2) | |
9 sie 19:39
nikt: a =
√2x + 1
b = x
szukamy :
a
2 −ab + b
2 = 0
czyli :
2x
2 + 2
√2x + 1 −
√2x
2 − x + x2 = 0
(3 −
√2)x
2 + (2
√2 − 1)x + 1 = 0
Δ = 9 − 4
√2 − 12 + 4
√2 = −3
√Δ = −
√3i
| | 1 − 2√2 ± √3i | |
x = |
| |
| | 6 − 2√2 | |
9 sie 19:42
pigor: ... o kurcze no jasne u mnie 1*x
3=1 , zamiast x
3 , przepraszam , powinno być więc dalej np.
tak :
... (
√2x+1)
3+x
3=0 ⇔ (
√2x+1+x)(2x
2+2
√2+1−
√2x
2−x+x
2)=0 ⇔
⇔ (
√2+1)x= −1 ∨ (3−
√2)x
2−x+2
√2+1=0 ⇔
(2−1)x=1−
√2 ∨ Δ=1−4(3−
√2)(1+2
√2)=1−12−20
√2−4<0 ⇒
x=1−√2 − jedyny pierwiastek
rzeczywisty danego równania . ...
9 sie 20:49
ICSP: pigor 
(
√2x + 1)
2 = 2x
2 + 2
√2x + 1
9 sie 20:51
ICSP: ale ogólnie jest już dobrze
9 sie 20:52
Saizou : może jakaś podpowiedź do ostatniego zadanie Ety
9 sie 21:19
Saizou : z/w
9 sie 21:27
Eta:
x −− czas napełniania przez I kran , x>0
y −− " " II kran, y>0
| 1 | |
| −− wydajność I w czasie 1 h |
| x | |
teraz tylko rozwiązać układ równań
9 sie 21:27
Eta:
Teraz "popływaj"
Saizou na poziomie gimnazjum

zad4/ Dwa krany napełniają pusty basen. Pierwszy napełnia go w ciągu 2 godzin
drugi napełnia w ciągu 1godziny. Pełny basen opróżnia się przez otwór w dnie
w ciągu 4 godzin.
Po jakim czasie pusty basen będzie napełniony, jeżeli odkręcimy obydwa krany
nie zamykając otworu w dnie basenu ?
bez wskazówek!
9 sie 21:50
rumpek: ile można rozwiązywać zadań optymalizacyjnych

najlepsze działy uciekają
9 sie 21:53
Saizou : jakie marnowanie wody
9 sie 21:55
Saizou : co do układu x=50, a y=40
9 sie 22:00
Saizou : Eto mówiłem że pływać nie potrafię wiec pusty basen jak dla mnie może być
9 sie 22:27
rumpek: to może optymalizacyjne związane ze stereometrią

?
9 sie 22:27
Saizou : rumpek jeszcze mi została do obliczenia przekątna
9 sie 22:28
Saizou : BD=k
7
2+24
2=k
2
k=25
BC=x
15
2+x
2=25
2
x=20
AC=l
l
2=24
2+20
2−2*20*24*cos53
l=20
9 sie 22:35
pigor: .. a do zadania 2) np. takie równanie
1x+2+
1x=1 : 2
2460=
512 . ...
9 sie 22:39
rumpek: i tak nie rozwiązałeś do końca ... każdy element się liczy

np.: skąd cos53
9 sie 22:39
Saizou : dla trójkąta ABD kąt przy wierzchołku B ma wartość α, a sinα=0,28→α≈16
dla trójkąta BCD kąt przy wierzchołku B ma wartość β, a sinβ0,6→β≈37
zatem α+β=53
9 sie 22:44
Saizou : mam wrażenie że zamiast iść do przodu z moimi zdolnościami matematycznymi to cofam się do tyłu
9 sie 23:23
Eta:
Głowa do góry!

9 sie 23:24
rumpek: Hände hoch !
9 sie 23:28
Eta:
| | 1 | | 4 | |
Zad.2/ x= |
| h= |
| h= 48 min  |
| | | | 5 | |
9 sie 23:29
Saizou : rumpek warum Handen und nein Kopf?
9 sie 23:31
Eta:
Kopf hoch !
9 sie 23:32
rumpek: naprawdę nie oglądasz niemieckich filmów? spokojnie znam niemiecki

specjalnie
napisałem ręce a nie głowę
9 sie 23:32
Saizou : a wiesz że oglądam bo na Pulsie często lecą
9 sie 23:35
rumpek: i nie kojarzysz?
9 sie 23:39
Eta:
I dlatego nie umiesz" pływać w basenie"


(
9 sie 23:39
rumpek: za to Szarik umie
9 sie 23:41
Saizou : właśnie
Eto to wszystko wina Niemców

nawet kiedyś miałem jechać na Tropical Island pod
Berlin, a nie pojechałem tylko dlatego że to w Niemczech

Ich hasse Deutschland
9 sie 23:41
9 sie 23:43
Eta:
9 sie 23:43
Saizou : Jak zdenerwować sąsiada w samolocie?
1. Wypakować laptopa
2. Powoli i ostrożnie go otworzyć
3. Włączyć
4. Upewnić się, że sąsiad cię obserwuje
5. Połączyć się z internetem
6. Zamknąć na chwilkę oczy, następnie otworzyć i popatrzeć w górę
7.Głęboko odetchnąć i kliknąć ten link
http://www.myit-media.de/the_end.html
Obserwować wyraz twarzy sąsiada
9 sie 23:45
Eta:
Do tego "dookoła świata"
9 sie 23:48
rumpek: wędrowniczek
9 sie 23:49
picia:
Saizou skad Ty to bierzesz?
9 sie 23:52
Saizou : z internetu
9 sie 23:52
Eta:
Z pustego
basenu
9 sie 23:52
rumpek: picia z internetu
9 sie 23:53
rumpek: ale spam
9 sie 23:53
picia:
9 sie 23:54
Eta:
2+2= ?
9 sie 23:55
Saizou : rumpek nie karmmy trolla
9 sie 23:55
Saizou : a czy was też tak jest że macie inną gazinę na forum niż na komputerze
9 sie 23:56
picia:
tak, dzisiaj zauwazylem.
9 sie 23:59
Saizou : znaczy się wczoraj
10 sie 00:00
rumpek: bo na forum idzie z serwera, a komputer ci pobiera i automatycznie zmienia ze strony
microsoftu bodajże (jeżeli używasz windowsa).
10 sie 00:00
Saizou : no nic ja idę spać bo jutro prawdopodobnie będę musiał skosić trawę na podwórku

więc życzę
Miłej nocy

i dobranoc
10 sie 00:03
picia:
jak pisalem to jeszcze dzisiaj
rumpek a wczesniej tak nie bylo...
10 sie 00:03
Eta:
Dobranoc Wszystkim
10 sie 00:22
Eta:
Dzień dobry Wszystkim
10 sie 14:44
rumpek: Bry
10 sie 14:53
Saizou : wcale nie bryyy... tylko ciepły D:
Witam Wszystkich
10 sie 17:11
Eta*:
10 sie 17:20
Saizou : Eto jbc to pamiętam o zadaniu z basenem. Na razie chcę policzyć w jakim czasie napełniają
basen oba krany na raz
10 sie 17:21
Saizou : | | 2 | |
czyli obydwa krany napełniają basen w ciągu |
| h |
| | 3 | |
10 sie 17:44
miłosz: Powiedz mi jeszcze raz jak to obliczyłeś z tymi kranami i w ogóle, bo chce wiedzieć
10 sie 17:52
rumpek: tyle fajnych zadań jest, a ten optymalizację męczy
10 sie 17:55
Saizou : wiem że optymalizacja to zło

,a to zadanie jest nie praktyczne
10 sie 17:56
Eta*:
@
Saizou
Do którego zadania ta odp. ?
10 sie 17:56
Saizou : to pośredni wynik do zadania 4
10 sie 17:57
Eta*:
Co to jest? "pośredni wynik" ?

Rozwiązanie podałam
23 : 29
10 sie 18:04
pigor: ...

matematyczka i matematyk leżą razem w łóżku;
on pyta ją − o czym myślisz kochanie ? o tym samym co ty mój kochany − odpowiada ona ;
on na to: a ile ci wyszło ...

. ...
10 sie 18:05
Saizou : "cztery razy po dwa razy"

a pośredni wynik to wynik który bierze udział w trakcie obliczeń
10 sie 18:08
Saizou : właśnie zrozumiałem jak trzeba było zrobić to zadanie 4
10 sie 18:19
Eta*:
10 sie 18:22
Saizou : koniec pływania bo się utopię
10 sie 18:22
Godzio: A ja siedze w robocie i zaraz umre z nudów

Merol zbliża się wielkimi krokami
10 sie 18:24
Saizou : to ile już na koncie ?
10 sie 18:25
Eta*:
10 sie 18:35
Eta*:
No to teraz wytestujemy
Godziowego mercedesa 
Dla
Saizou
Test 1/ Godzio przebył swoim mercedesem trasę 600km.
Każdego dnia pokonywał tę samą odległość.
Gdyby codziennie przebył o 10 km więcej , to byłby w drodze o 5dni krócej.
Ile dni Godzio był w trasie ?
10 sie 18:44
Trivial: Eto*, co to za gwiazdeczka w nicku?
10 sie 18:48
Eta*:
Awansowałam

10 sie 18:50
10 sie 18:51
rumpek: + 10 do lansu
10 sie 18:51
Basia: Trivial no nie wierzę, że nie wiesz......................
taki naprawdę znakomity ma *****
10 sie 18:54
Eta* +10:
Echh
Trivial
10 sie 18:55
Trivial: Naprawdę nie wiem. O co chodzi z tą gwiazdką? o.o
10 sie 19:02
Eta* +10:
10 sie 19:03
rumpek: Po prostu rośnie nam mały "szeregowiec ryan"
10 sie 19:03
Eta* +10:

10 sie 19:04
Trivial: To ma chyba związek ze światem wektorów.
10 sie 19:05
10 sie 19:05
Basia:
@Trivial
1. koniak (pierwsze i najważniejsze)
2. filmy w dodatku telewizyjnym do GW
3. książki, płyty, sztuki teatralne itp. w Polityce
10 sie 19:05
Basia:
im więcej gwiazdek tym lepsza ..................... (no co lepsze ?)
10 sie 19:08
rumpek: ranga / pozycja
10 sie 19:08
Basia:
jakość/wartość
10 sie 19:09
Eta* :

10 sie 19:10
rumpek: kontrola jakości
10 sie 19:10
Basia:
no już dobrze, dobrze..............
10 sie 19:11
Eta* :
Właśnie! ....... w barku mam jeszcze
koniak **** 
Dzięki
Basiu za przypomnienie
10 sie 19:12
rumpek:
10 sie 19:13
Saizou : a koniaki są pyszne

piłem czterogwiazdkowego
10 sie 19:13
Trivial: Rozumiem pojęcie gwiazdki jako symbolu jakości, ale jaki to ma związek z
Etą*?

Wymiękam.
10 sie 19:14
Eta* :
No to
Saizou ...... dzisiaj to dopiero "popływasz" !

( zaraz wracam
10 sie 19:15
rumpek: Expert dziedziny jaką jest matematyka

Nabyła ją poprzez pomaganie na forum

l
ub jak kto woli [szeregowiec ryan]
10 sie 19:16
Eta* :
Nie osłabiaj mnie
Trivial 
Jak to jaki ? ......

Zjedz ......
10 sie 19:17
picia:
Trivial ktos sie podszywal i
Eta dodala gwiazdke zeby sie
wyróżnić
10 sie 19:17
Saizou : po pijaku się nie pływa
10 sie 19:17
Eta* :
Widzisz
Basia 
... niczym Franek Dolas "rozpętałaś ..... "
10 sie 19:21
Trivial: Eta, nie mam już jabłek. Ale są domowe racuchy. Mogą być?
10 sie 19:21
rumpek: no ja miałem na obiad racuchy z jabłkami
10 sie 19:22
Basia:
@Eta no i dobrze, bo jakoś sennie się zrobiło
10 sie 19:23
Eta* :
Mogą być!

.... dobre na "przekąskę"
10 sie 19:24
Godzio: Tak sie nudzilem ze teraz nie mam czasu usiąść. Eta, nie upij się
10 sie 19:27
Eta* :
10 sie 19:29
Eta* :
Hej
Saizou .......... jak tam przejażdżka
Godziowym merolem ?
10 sie 19:44
Saizou : jeszcze nawet nie zacząłem liczyć bo coś innego robiłem na kompie
10 sie 19:46
Eta* :
10 sie 19:46
Saizou : pomyśle jak zrobić poźniej bo teraz zbytnio czasu nie mam
10 sie 19:54
Eta* :
ok
10 sie 19:57
Eta* :
Boisz się Ety z "gwiazdką" ?
10 sie 19:57
Saizou : a jest się czego bać? bo moje zdolności jasnowidzenia nic nie wyczuwają
10 sie 20:02
Eta* :
10 sie 20:03
Saizou : to może zmień nick na "gwiazda Joanna"
10 sie 20:05
Eta* :
10 sie 20:08
rumpek: rób rób
Saizou albo wrzucę bardziej wymagające zadanie optymalizacyjne
10 sie 20:14
Saizou : na ale po co komu optymalizacja
10 sie 20:15
Eta* :
Optymalizacja była w tym roku na maturze rozszerzonej
10 sie 20:22
Saizou : a które zadanie?
10 sie 20:23
rumpek: 
to co chyba wrzucę
10 sie 20:24
Eta* :
10 sie 20:25
rumpek: 3401 to zadanie
10 sie 20:26
Eta* :
Wrrrr ..... fatalne rachunki
10 sie 20:33
Saizou : jeśli by jechał według pierwszej opcji to 20 dni, a jeśli wg. drugiej to 15 dni
10 sie 20:36
Eta* :
A z jaką prędkością jechał?

( chyba bał się,że zapłaci mandat
10 sie 20:38
Eta* :
Odp. ma być
jedna ! Ile dni jechał
10 sie 20:39
Saizou : 20

ale według mnie powinny być dwie możliwości, bo jedną mamy gdy codziennie przebył o 10 km
więcej , a drugą gdy jechał normalnie tak jak z początku zadania
10 sie 20:42
Saizou : Po naszych polskich dziurach mogło tyle czasu zająć
10 sie 20:45
Saizou :
10 sie 22:26
Eta* :
10 sie 23:38