| Vs | 13π r2H | r2H | 1 | r3 | H | ||||||
= | = | = | = | ||||||||
| Vk | 43πR3 | 4R3 | 4 | R3 | r |
| 1 | r | α | 1 | α | 1 | α | ||||||||
= | ( | )3 ctg | = | (tgα)3 ctg | = | tg3α ctg | . ... | |||||||
| 4 | R | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 |
, nie wiem, ale powiem na poważnie tak :
mądry naprawdę nie uważam się, a co do zapominania − nie wiem , bo nigdy tak długo nie
rozstawałem się z tą ...
Panią zwaną Matematyka, bo po prostu ją bardzo lubię , a i Ona
chyba mnie też i nie chciałbym się z nią rozstawać ; pozdrawiam i życzę Tobie takiej Wielkiej
Miłości . ...
i
dla pigora

| r | |
to przypadkiem nie sinus ? | |
| R |
| r | ||
... no tak , kurcze przecież | =sinα , a nie tgα , więc | |
| R |
| 1 | r | α | 1 | cosα2 | ||||||
... = | ( | )3ctg | = | (sinα)3 | = | |||||
| 4 | R | 2 | 4 | sinα2 |
| 1 | cosα2 | |||
= | sin2α * 2sinα2cosα2 * | = | ||
| 4 | sinα2 |
| 1 | ||
= | sin2α * 2cos2α2 = 14sin2α (1+cosα) , bo | |
| 4 |
kurde teraz głupio że samemu nie mogłem wpaść na rozszczepienie sinusa
duże jabłko Ci się nalezy
niestety nie wiem jak za to się zaczepić , może jak się wyśpię ...
dobranoc