HELP!
Adula: Witam Wszystkich, słuchajcie jest sprawa. Potrzebuje rozwiązania do zadań poniżej, prosze o
szybkie odpowiedzi, strasznie pilne bo generalnie to mialo być na wczoraj ; D
1. napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty : A ( 3 , 5 ) B (−7 , 11 )
2. Dane są proste y = −3x + 4 i y = x − 3
3. Wykonaj wykres funkcji y = x2 − x − 6 . Na podstawie wykresu odczytaj jej wlasnosc.
4. Dana jest prosta y = −3x + 4 oraz punkt A ( −3, 2 ) . Napisz rownanie prostej
przechodzacej przez punkt A która będzie :
a) równoległa do danej
b) prostopadła do danej
to sprawa zycia lub śmierci. Jezeli ktos bedzie tak mily i bedzie mial rozwiazac te zadania to
czekam, tu albo moj email : kalrito69@gmail.com . Dzieki ; *
19 cze 22:20
sushi_ gg6397228:
a co robiłas przez cały rok, jak teraz sprawa pilna i to jeszcze o
22.20
19 cze 22:21
krystek: Szkoda ,że nie wcześniej!
19 cze 22:21
Kwachu: sprawa życia i śmierci! eh... kolejna młoda osoba, która nie przeżyje dnia kolejnego w szkole
19 cze 22:23
Adula: Wiesz, to jest szkoła zaoczna, dopiero dzisiaj otrzymałem te zadania pod wieczór, a klasa taka
nie zgrana, kazdemu zal dupe sciska zeby podać zadania, cudem skołowałem.
19 cze 22:23
krystek:
19 cze 22:24
niuans: Szkoda ale − gadać!
19 cze 22:25
19 cze 22:25
19 cze 22:25
krystek: Zad2 Są dane dwie proste i co dalej?
19 cze 22:26
19 cze 22:26
Adula: wyznacz ich miejsce zerowe oraz punkt przeciecia.
19 cze 22:27
19 cze 22:27
19 cze 22:29
Adula: Dziekuje Bardzo Krystek i Kwachu , Pozdrawiam !
19 cze 22:29
krystek: y=0⇔−3x+4=0
y=0⇔x−3=0
Punkt przecięcia to:
y=−3x+4
y=x−3
________ rozwiązujesz układ równań.
19 cze 22:31