Pochodna again
Szana: Pochodna again

y=arcsin
3(arctg(7x))
18 cze 22:11
Bezimienny: 359 pochodna funkcji złożonej
18 cze 22:13
Szana: a sprawdzi ktoś chociaż wynik czy dobrze ?
18 cze 22:44
Bezimienny: oczywiście jak podasz
18 cze 22:45
Szana: aa podam

moment
18 cze 23:03
Kwachu: | | 3 | | 7 | |
nie jestem pewien, ale chyba |
| * |
| |
| | √1−(arctg(7x))2 | | (7x)2 +1 | |
18 cze 23:09
Basia: to co jest jest dobre, ale czegoś brakuje
18 cze 23:11
Kwachu: f'(x)=
o to chodzi?
18 cze 23:13
Szana: no więc tak
arcsin3(arctg(7x))= 3arcsin2(49x/(√1−x2)
18 cze 23:13
Basia:
@Kwachu nie; o to, że [ gn(x) ]' = n*gn−1(x)*g'(x)
18 cze 23:15
Basia:
to będzie
3arcsin2(arctg(7x))*[to co Ty Kwachu napisałeś]
18 cze 23:17
Szana: masakra

!
18 cze 23:18
Kwachu: więc jeszcze cały 1−wszy ułamek wziąć do 2?
18 cze 23:19
Kwachu: aaa no tak, dopiero teraz to widzę
18 cze 23:20
Mila: | | 3 | | 7 | |
3arcsin2(arctg(7x)* |
| * |
| |
| | √1−(arctg(7x))2 | | (7x)2+1 | |
18 cze 23:23
Mila: 3 nad pierwiastkiem mi się zaplątała i przed arcusem.
| | 1 | | 7 | |
3arcsin2(arctg(7x)* |
| * |
| |
| | √1−(arctg(7x))2 | | (7x)2+1 | |
18 cze 23:27
Szana: dzięki za odpowiedzi

coś mi się wydaje że jeszcze noc zarwę przez te pochodne ahh
18 cze 23:42
Mila: Powodzenia
18 cze 23:43
Szana: dzięki
18 cze 23:45
Kwachu: Szana, są gorsze rzeczy
18 cze 23:50