pomocy
Łuki: oblicz współrzędne środka odcinka oraz jego długość gdy jego końce mają współrzędne
A(1,3) i B(2,7). Proszę o pomoc w rozwiązaniu, w ogóle jak to zrobić?
17 cze 20:13
17 cze 20:16
Łuki: w długości odcinka wyszedł mi √29 i nie jestem pewien czy ten wynik jest dobry POMOCY!
17 cze 20:53
sushi_ gg6397228:
źle
17 cze 20:58
Łuki: a pomożesz dokończyć mi to?
17 cze 20:59
Łuki: a środek odcinka wyszedł mi (1.5, 5) dobrze?
17 cze 21:03
sushi_ gg6397228:
pokaz jak podstawiasz do wzoru na dlugosc odcinka

środek (1,5 ; 5 )
17 cze 21:05
17 cze 21:36
17 cze 21:37
sushi_ gg6397228:
zapisz tutaj swoje obliczenia, bo widac podstawiasz nie tak ja ktrzeba
17 cze 21:48
Łuki: S=1+2 ; 3+7
=(1.5;5)
2 2
17 cze 22:00
sushi_ gg6397228:
pisałem, ze srodek jest OK
Miałes zapisać jak liczyles długośc odcinka
17 cze 22:02
Łuki: podstawiałem do wzoru
d=√(x2−x1)2+(y2−y1)2
|AB|= √(3−1)2+(7−2)2= √2do potęgi2+5dopot.2= √4+25 =√29
18 cze 08:12
Mateusz:
Kolego punkt ma wspołrzedne P= (x,y)
18 cze 09:55