Wyznacz miejsce zerowe funkcji
Justyna : Wyznacz miejsca zerowe funkcji.
a) y=x−4
b) y=2(x−5)(x+2)
17 cze 09:41
Vizer: Jeny ciężko zobaczyć do pierwszej lepszej książki w rozdziale o miejscu zerowym
17 cze 09:46
Adam: Jak dla ciebie to takie łatwe to czemu nie omozeszjej i nie napiszesz rozwiazania

Każdy jest
dobry w czyms innym. Ona akurat ma z tym problem.
17 cze 10:08
Basia:
wyznaczyć miejsce zerowe to znaczy znaleźć to x, dla którego y=0
no to masz rozwiązać równania:
(a)
x−4=0
(b)
2(x−5)(x+2)=0
17 cze 10:15
17 cze 10:22