matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz uzywajac skrotow skroconego mnozenia
hghththt:
rozwiaz uzywajac skrotow skroconego mnozenia 1. 2(x−1)
2
+3(x+2)
2
−(x−1)(x+1) 2. 42*38=(40+2)(40−2)=40
2
−2
2
=?
14 cze 23:16
hghththt:
uzywajac wzorów * oczywiscie
14 cze 23:16
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/55.html
Powodzenia
14 cze 23:27