13 cze 18:37
Artur: ale to jest cudownie wytlumaczone
13 cze 18:41
pomocy !!: ale skoro ja nie rozkminiam to może da się jakoś jaśniej , co ? ; < plis .
13 cze 18:43
Artur: nie rozumiesz czemu 5 5 i 12 12 ?
13 cze 19:03
pomocy !!: no tak troszkę tego opisu rysunku i wgl
13 cze 19:07
Artur: przeczytaj sobie co to jest styczna do okręgu
13 cze 19:18
pomocy !!: ej obliczyłam z twierdzenia Pitagorasa no i potem Δ delte i wyszło mi x1=−3 i x2=3
wiadomo , że poprawna odpowiedz to 3 , ale co dalej ?
13 cze 19:21
Artur: a − b = 7
a2 + b2 = 172
a − b = 7 ⇒ a = 7 + b
Godzio sobie akurat oznaczył a i b i żeby mieć tylko jedną niewiadomoą to zapisał a jako 7 + b.
Odrzucił jedną z dwoch rozwiązań czyli −3 bo długość nie może być ujemna.
13 cze 19:32
pomocy !!: ale i tak nie rozumiem tego co napisałeś, wiem że ma wyjśc 15 i 8 , tak ?
no to ze 15 to się zgodzę bo 5*x = 5 * 3 = 15 , ale dlaczego 8

13 cze 19:34
Artur: widocznie delte zle policzyles powinno wyjsc ze b = 8
13 cze 19:48
13 cze 19:51