matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz w postaci kanonicznej
matematycznezero:
y=−x
2
+0,4x−0.8 Z góry dzięki
10 cze 12:07
Maslanek:
−b
p=
2a
−Δ
q=
.
4a
Policz sobie
f(x)=−(x−p)
2
+q.
10 cze 12:15
picia:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
czyli policz p i q
10 cze 12:16