f
z: Funkcja liniowa f opisana jest wzorem f(x)= 1/2x+3 a) naszkicuj wykres funkcji f b) podaj dla
jakich argumentów funkcja przyjmuje wartości większe niż 15 c) oblicz pole trójkąta jaki
tworzy wykres funkcji z osiami układu współrzędnych
9 cze 20:50
Saizou :

f(x)=
12x+3
oś y (0:3)
oś x (−6:0)
patrz rysunek
b)
15>
12x+3
30>x+6
24>x
c)P=U{6*3}{{2}=9
9 cze 21:04
zuza: a w c nie powinno być −6*3/2 ?
tylko pole będzie wtedy na − a chyba nie może..
10 cze 21:37
10 cze 21:41
Saizou : | | −6*3 | | −18 | |
bo robisz wartość bezwzględną zatem P=l |
| l=l |
| l=l−9l=9 |
| | 2 | | 2 | |
10 cze 21:44