matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz rozwiazanie ukladu rownan:
Bru033:
Wyznacz rozwiazanie ukladu rownan: 2x+y=1 x−2y=2 x+3y=0 A= B= 2 1 −1 1 −2 2 1 3 0 Jak to zrobić jakie są wzory?
8 cze 14:34
Grzegorz:
metoda wyznaczników
https://matematykaszkolna.pl/strona/1192.html
http://www.matematyka.pl/7552.htm
z=0 współczynniki wychodzą zerowe i układ ma nieskończenie wiele rozwiązań
8 cze 15:11