mata
Pati: trygonometria : 4cos30st. + 2tg60st. podzielic przez ctg30st * tg60st. + sin60st * cos30st
mógłby ktos to obiczyc... WAŻNE z gory dzieki!
5 cze 20:29
5 cze 20:32
5 cze 20:32
5 cze 20:33
Buuu: Pokaż chociaż jak liczysz, to zobaczymy, co robisz źle
5 cze 20:38
Pati: 4*1/2 + 2 √3 podzielic przez √3 * √3 + √3/2 * 1/2 = 2+2√3 przez 3+√3/4 i dalej kapa.... zaraz
wroce jal cos to napisz....
5 cze 20:39
Buuu: Jedziemy z mianownikiem:
| 2+2√3 | | 2(1+√3) | |
| = |
| = ... |
| 3+34 | | 334 | |
5 cze 20:48
Pati: dorba jestem
5 cze 21:16
Pati: ale tam w mianowniku byl przeciez pierwiastek z trzech przez cztery.. ?
5 cze 21:18