Trójkąty GIMNAZJUM!! HELP!
Pomocy!:

Pomóżcie

Zad.2.
Oblicz pole i obwód figury:
bok czerwony = 3
√2
kąt niebieski = 45
O.
kąt zielony = 105
O.
Pomóżcie
27 kwi 09:30
Kris_garg: 3 kąt to 30
wiec
P= 1/2 ab * sinα
Zkorzystaj z twierdzenia sinusów
oraz
Tw. Pitagorasa
27 kwi 10:03
Pomocy!: Nie mieliśmy jeszcze tw. sinusów

W ogóle co to jest?!?!?!?! Pisałem że gimnazjum

Pomóż ktoś!
27 kwi 10:04
Kris_garg: to zadanie nie jest napewno na poziom gimnazjum

Tw. sinusów:
3{2} a
−−−−− = −−−−
sin30 sin45
sin 30 = 1/2 sin45 = 2{2}/2
27 kwi 10:13
tim: Kris w gimnazjum korzystają z
2280
27 kwi 10:14
Pomocy!: Czy ktoś mi pomoże?
27 kwi 10:48
Kris_garg: czyli to nie jest zdanie dla gimnazjum bo to jest trójka 45 + 30 + 105 z tego tak wynika
czyli ktos tu jedzie ponad poziom
27 kwi 10:56
tim:

Kris ja mam.. Taki sposób na gimnazjum

[chyba]
Prowadzimy wysokość i mamy dwa trójkąty.
Jeden 45,45,90

Znając bok różowy 3
√2, mamy H = 3 oraz bok niebieski = 3.
Drugi trójkąt ma kąty 30,60,90.
Skoro H = 3, bok zielony = 6, a czerwony 3
√3.
Obwód i pole chyba potrafisz POMOCY!
27 kwi 10:59
Kris_garg: Faktycznie , dobry jesteś
27 kwi 11:05
27 kwi 11:07
tim: Krisie.. to nie ja jeszcze (za młody jestem 14 lat) przykro mi.. ale nie pomogę ci..
27 kwi 11:09
Kris_garg: dobry jesteś jak na 14 latka

do następnego razu
27 kwi 11:12