;/
Magda: Jak to zrobic?

w(x)= x
2+3x+2
25 maj 19:12
25 maj 19:22
Saizou : podpowiedź zapisz x2+3x+2 w postaci iloczynowej
25 maj 19:22
Magda: 54? ale to rozwiazac na delte?
25 maj 19:26
Patryk: Byłoby łatwiej gdybyśmy znali polecenie zadania
25 maj 19:28
Janek: polecenie to Rozwiaz Równanie
25 maj 19:30
magda: sorki brat mi zmienil nick i nie zauwazylam.
25 maj 19:30
Patryk: wiesz co to znaczy znaleźć pierwiastki równania ?
25 maj 19:33
Magda: nie.
25 maj 19:34
podkowa: Δ=9−8=1
√Δ=1
x1=(−3+1)/2=−1
x2=(−3−1)/2=−2
25 maj 19:34
Patryk: a wiesz jak narysować taką funkcje y=x,y=2x, y=x2 ? y=2 y= −2 np
25 maj 19:35
Magda: Dziekuje podkowa.
25 maj 19:35
podkowa:
25 maj 19:38