Wyznacz prawdziwość funkcjii :
Kasia : Wyznacz prawdziwość funkcjii :
| | sin3x + cos3x | |
1. |
| = 1 − sinx * cosx |
| | sinx + cosx | |
2.sin
4x + cos
4x − sin
6x − cos
6x = sin
2x * cos
2x
| | (sinx + cosx)2 − 1 | |
3. |
| = 2 tg2x |
| | ctgx − sinx * cosx | |
23 maj 14:43
Kasia : Pomocy
23 maj 14:56
POKÓJ: próbowałaś chociaż jedno zrobić samodzielnie ?
23 maj 14:56
Basia:
a co może zrobić ktoś, kto nie wie, że sin2x+cos2x = 1 ?
23 maj 14:59
POKÓJ: Może nauczyć się że sin
2x + cos
2x = 1
23 maj 15:00
Basia: jeszcze musi chcieć
23 maj 15:01
Kasia: Jejku . ! Znam teorie , ale w praktyce się gubię ...
23 maj 15:02
b.: ad 1.
skorzystaj w liczniku ze wzoru na a
3 + b
3 55
23 maj 15:04
b.: ad 2. np.: pogrupuj wyrazy 1. z 3. oraz 2. z 4., wyłącz przed nawias co się da w każdej parze,
skorzystaj z ''jedynki tryg.'', znowu wyłącz przed nawias co się da...
23 maj 15:06
Kasia: dzięki

chociaż ktoś ....
23 maj 15:07