matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria - oblicz wartość liczbową wyrażenia.
Adrianna:
proszę o pomoc
! oblicz wartość liczbową wyrażenia: sin 45 * tg 30 − cos 60 =
√
1+tg
2
60
= tg
2
360 − sin
2
180 =
6 maj 19:58
Basia:
oczytaj stąd
https://matematykaszkolna.pl/strona/421.html
podstaw i policz
6 maj 19:59
klaudia:
Oblicz wartość liczbową wyrażenia : 3tg 30 stopni−6 sin 60 stopni − 5tg 45 stopni
17 gru 20:51