Oblicz liczbową wartość wyrażenia dla α=45 stopni i β=30 stopni
agata: Oblicz liczbową wartość wyrażenia dla α=45 stopni i β=30 stopni
5 maj 20:11
5 maj 20:13
5 maj 20:13
5 maj 20:13
agata: Krystek to mi niestety nie pomogło, próbowałam to rozwiązac i wychodzą mi jakies kosmiczne
liczby, masakra, prosze niech mi ktos pomoze to rozwiązać. asdf wiem ile wynosi tgα i sinα i
tgα, nie pomagasz czyms takim!
5 maj 20:16
agata: krystek nie podawaj mi tych linkow bo blam na tej str i czytalam ale to mi nie pomoze tego
wyliczyc, prosze cie podstaw to i wylicz, bo nie wiem co zle robie
5 maj 20:17
5 maj 20:19
agata: asdf co? dlaczego tak? co to jest?
5 maj 20:20
krystek: Ależ masz podane wartości w drugim linku i podstawiasz.
5 maj 20:22
asdf: w tamtym mam byka, rozwiąż sam te podstawianie ja już sił dzisiaj nie mam
tg45o = 1
5 maj 20:25
agata: | | 2 | |
no i doszłam do momentu gdy mam |
|
|
| | 3√2 + 2√3 | |
−−−−−−−
6
i co dalej?
5 maj 20:27
agata: asdf po co zmieniasz moj przykład? ja cie prosze o pomoc a nie o robienia czegos nie waidomo
czego
5 maj 20:28
agata: prosze podajcie mi wkońcu prawidłowy wynik
5 maj 20:29
asdf: Jakie nie robienie nie wiadomo czego? Jak nie masz pojęcia o czym napisałem to napisz, że tego
nie rozumiesz, a nie wytykasz mi błędy, których tak naprawdę nie ma....licz sam skoro taka
jesteś

powodzenia
5 maj 20:37
Pomocy!Prosze!:): licz sam skoro taka jestes? nauka polskiego chyba na marne poszła, tak nie rozumiem dlatego
prosze o pomoc
5 maj 20:40
asdf: nie ma co nawet komentować ...
5 maj 20:42
Pomocy!Prosze!:): no widze ze rozumiesz, skoro jestes egoistą i nie chcesz mi pomóc to po co wogóle tu pisałeś?
5 maj 20:43
asdf: co za smarkula

jeszcze liczyć nie potrafi
5 maj 20:45
Maslanek: Arogancją sobie nie pomożesz...
5 maj 20:48
Pomocy!Prosze!:): czy mozesz mnie nie obrazac? nie zycze sobie tego!
5 maj 20:49
asdf: a co to koncert życzeń? Ja napisałem Tobie podpowiedź a ty sama próbujesz sobie udowodnić, że
wiesz lepiej i nie potrzebujesz podpowiedzi...sam wynik Ci nie pomoże

Matematyke trzeba
rozumieć, a nie uczyć się jej na pamięć.
5 maj 20:51
Kejt:
dla 45:
| 2 | | 2 | | 2 | | 4 | |
| = |
| =2* |
| = |
| =... |
| | | | √2+2 | | √2+2 | |
spróbuj dokończyć..
5 maj 20:51
Kejt: ajj..nie zauważyłam tego beta..chwilka..
5 maj 20:53
5 maj 20:56
Kejt: | | 2√3 | | 4√3 | |
2* |
| = |
| =... |
| | √6+6 | | √6+6 | |
teraz próbuj.
5 maj 20:56
5 maj 20:57
5 maj 20:59
psik: | 12(3√2−2√3) | |
| = 2(3√2−2√3) |
| 6 | |
5 maj 21:00
Kejt: a w tamtym..wybacz, ale nie pomogę..jakieś pierdoły mi wychodzą.
5 maj 21:01
Pomocy!Prosze!:): zastanawia mnie czy wy napewno robicie odpowiedni przykład skoro kazdy inaczej mi podaje, ja
juz nic z tego nie rozumiem
5 maj 21:02
Kejt: | | 2√3−4 | |
mi wychodzi |
| ale mogłam coś namieszać.. |
| | 5 | |
5 maj 21:03
Kejt: jednak się walnęłam..zaraz to przepiszę..
5 maj 21:05
5 maj 21:12
Pomocy!Prosze!:): to masz zle, liczyc nie potrafi i do tego jeszcze smarkacz. Dziękuje tym którzy mi naprawde
pomogli
5 maj 21:13
Kejt: ma dobrze..to to samo..
5 maj 21:14
asdf: Bez komentarza...
| 4 | | 4(√2 − 2√3) | |
| = |
| = |
| √2 + 2√3 | | (√2 + 2√3)(√2 − 2√3) | |
| 4(√2 − 2√3) | | 4(√2 − 2√3) | |
| = |
| = |
| 2 − 4*3 | | −10 | |
5 maj 21:20
asdf: wszystko trzeba uprościć, tak samo mogła zostawić to na początku i było by dobrze...
5 maj 21:22
asdf: "Pomocy!Prosze!" nie pisz jak nie wiesz japierdole co za pustak..
5 maj 21:23