matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Współczynnik kierunkowy
Kaśka :
Dane śą punkty A=(6,1) i B=(3,3) Ile wynosi współczynnik kierunkowy ?
26 kwi 15:43
Kaśka :
HELP ME
26 kwi 15:45
Basia:
y
B
−y
A
a =
x
B
−x
A
26 kwi 15:48
Mateusz:
https://matematykaszkolna.pl/forum/102209.html
wytprowadzony przeze mnie wzorek
26 kwi 15:48