matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
Robert:
Ciąg(an)jest ciagiem arytetycznym.Oblicz wyraz jedenasty gdy trzeci wynosi (−2),a ósmy 18. pomózcie!prosze
25 kwi 00:30
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/143116.html
tu jest rozwiązanie
25 kwi 00:33
Robert:
oo super dzieki
a w te kropeczki co mam wstawić?
25 kwi 00:39
Eta:
Jak to co? ...wynik
5r=20 to r=4 a
11
=a
8
+3r= 18+12= 30
25 kwi 00:46
Eta:
Myślałeś,że tylko "biedroneczki są w kropeczki" ?
25 kwi 00:47