Pomocy
Kinia: Dany jest wielomian V(x)=2x2−5. Oblicz V(3pierwiastki z 2 −4).
21 kwi 19:26
Basia:
= 2(3√2−4)2 − 5
i teraz weź się do pracy
21 kwi 19:27
Kinia: Ale jak sie to oblicza?
21 kwi 19:32
21 kwi 19:34
Kinia: Możesz podać mi przykład jak to się liczy?
21 kwi 19:42
Kinia: Bardzo proszę o pomoc
21 kwi 19:52
Saizou : Basia przecież ci napisała ty tylko musisz to obliczyć

(a−b)
2=a
2−2ab+b
2
21 kwi 19:53
Kinia: Ale nie wiem jak no .
21 kwi 19:56
Saizou : jeśli nie znasz wzoru to
2(3√2−4)(3√3−4)−5=
21 kwi 20:10
Kinia: I co dalej?
21 kwi 20:14
Kinia: Pomocy
21 kwi 20:26
Saizou : wymnóż nawias przez nawias, to wszystko pomnóż razy 2, a na końcu odejmij od wszystkiego 5
21 kwi 20:28
Kinia: A jak się mnoży pierwiastki?
21 kwi 20:48
jok: :<
√2 * √3 = √2*3
21 kwi 20:57
Kinia: A jak pomnożyć 3pierwiastki z 3 * 3 pierwiastki z 2?
21 kwi 21:00
jok: pisz normalnie to może pomoge.
21 kwi 21:00
Kinia: 3Γ3 * 3Γ2 jak to się mnoży?
21 kwi 21:14
mala:
Basia napisała
=2(3√2−4)2 − 5
=2(9*2−24√2+16)−5
=2(18−24√2)−5
=36−48√2−5
=31−48√2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
3√2*3√3=9√6
21 kwi 21:23
Kinia: 9Γ6 to jest już wynik?
21 kwi 21:30
Kinia: 2(3√2 −4)(3√3 −4)−5= proszę o pomoc w obliczeniu.
21 kwi 21:39
Kinia: proszę o pomoc
21 kwi 22:09
asdf: 2(3√2 − 4)2 − 5 = 2(18 − 24√2 + 16) − 5 = 36 − 48√2 + 32 − 5 = 63 − 48√2
21 kwi 23:21
Kinia: I tyle?
22 kwi 10:05
Kinia: Czy to koniec zadania? Proszę o odpowiedź
22 kwi 10:20
Kinia: Będę wdzięczna za odpowiedź
22 kwi 10:47