Dane są wielomiany, przedstaw jako wielomian:
zagubiona: Dane są wielomiany P=3x
3−x
2+5, S=(x+2)
2,R=x+3
Przedstaw jako wielomian:
SR−P
Mógłby mi to ktoś ładnie rozpisać?
Nijak mi nie wychodzi tak jak powinno.
Dziękuję za pomoc
19 kwi 21:31
ICSP: wczoraj ci wynik podąłem
19 kwi 21:36
19 kwi 21:37
zagubiona: Podbijam, to zadanie trzyma mnie tym podpunktem w przeszłości
19 kwi 21:43
asdf: @
ICSP
Mi coś się nie zgadza z twoimi wynikami

(x + 2)
2 *(x + 3) − (3x
3 − x
2 + 5) =
(x + 3)(x
2 + 4x + 4) − (3x
3 − x
2 + 5) =
x3 + 4x2 + 4x + 3x2 + 12x + 12 − 3x3 + x2
− 5 =
−2x3 + 8x2 + 16x + 7
19 kwi 21:53
ICSP: przyznaje się do błędu :
Zapewne to wina później godziny
19 kwi 21:56
asdf: nie ma lepszej pory jak trzecia w nocy do liczenia zadań
19 kwi 22:00
zagubiona: Zastanawiam się, jak ja to przeliczałam, że mi w raz wyjść tyle nie mogło, bo ginęło mi gdzieś
2x2 (wychodziło zamiast 8x2, 6x2), hm.
19 kwi 22:07