matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy bardzo prosze
Mateusz 35@:
Napisz równanie symetralnej odcinka AB, jeżeli A=(2, 4), B=(4, −2)
19 kwi 21:25
M:
7 lut 14:07
Bo_ra:
https://matematykaszkolna.pl/forum/147905.html
Podobnie
7 lut 15:26
Mila:
P(x,y)− punkt symetralnej AB (x−2)
2
+(y−4)
2
=(x−4)
2
+(y+2)
2
stąd:
1
s : y=
x
3
rysujemy
7 lut 15:46