proszę o pomoc
mała: oblicz: log6 2 * log6 18 + log 62 3
16 kwi 16:50
Tosienka: Mi wyszło tym sposobem
log62 *(log66 +log63 ) +log62 3=
=log62 (1 + log63) + log62 3=
= log62 + log63*log62 +log62 3=
=log62 +log63 *(log63 + log62 )=
=log62 + log63 *(log66 )=
= log62 + log63 =1
22 kwi 19:38
pigor: ... , oblicz: log
62 * log
618+log
263 =

,
lub tak :
... = log
6 63 * log
6 6*3+log
263 = (log
66−log
63)*(log
66+log
63)+log
263=
= (1−log
63)*(1+log
63)+log
263= 1−log
263+log
263= 1. ...
22 kwi 19:46
22 kwi 19:49