jerey: log62*log618+log623
jak sie za takie cos zabrac?
17 kwi 19:58
jerey: dobra juz wiem !
17 kwi 20:02
pigor: ... , a jakie jest polecenie (pytanie

)
17 kwi 20:04
bezendu:
log
62*log
618+log
263
| | 36 | | 6 | |
log62(log6 |
| )+(log6 |
| )2 |
| | 2 | | 2 | |
log
62*(log
636−log
62)+(log
66−log
62)
2
log
62(2−log
62)+(1−log
62)
2
2log
62−log
262+1−2log
62+log
262=1
17 kwi 20:05
jerey: dzieki , własnie juz tak rozpisywałem

ale dzieki
17 kwi 20:07
ZKS:
Uu
bezendu że tutaj nie zauważyłeś wzoru skróconego mnożenia.
17 kwi 20:13
pigor: ..., lub tak :
log62 * log618+log623= log
6 63 * log
66*3+log
623=
= (1−log
63) (1+log
63)+ log
623= 1
2−log
623+log
623=
1. ...
17 kwi 20:14
bezendu:
Trochę lipa ale można rozpisać jak się potrafi
17 kwi 20:16
ZKS:
Haha.
17 kwi 20:18
bezendu:
Na maturze takiego czegoś nie będzie raczej.
17 kwi 20:19
ZKS:
Może będzie udowodnij że jest to liczba naturalna albo cuś.
17 kwi 20:27
jerey: moze będzie za 3 punkty
17 kwi 21:23