matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Agnieszka :
podaj wektor przesunięcia wykresu funkcji y= 2x
2
a) y=2 ( x−2)
2
+ 3 b) y= −2 (x+3 )
2
− 2
16 kwi 14:02
Rafał274:
a) v
→
= [2, 3] ; wektor przesunięcia funkcji y = 2x
2
b) v
→
= [−3, −2] ; wektor przesunięcia funkcji y = −2x
2
Czytamy :
1446
16 kwi 14:39