z
saakala: Nie rozumiem tych zadac moze ktos mi pomoc plisss

!Znajdz rownanie prostej przechodzacej
przez punkty A(2,3) B(3,5)
16 kwi 21:15
Jacek Karaśkiewicz: Ogólne równanie prostej: y = ax + b.
Po podstawieniu dostajemy dwa równania:
1) 3 = 2a + b
2) 5 = 3a + b
Układ dwóch równań liniowych z dwoma niewiadomymi − pozostaje tylko wyliczyć a, b.
16 kwi 21:18
Basia: Znajdź wzór na równanie prostej przechodzącej przez dwa punkty. Patrz
1223.
Podstaw do tego wzoru. Przekształć (wymnóż i uporządkuj).
To wszystko
16 kwi 21:18
asia :): dziekuje bardzo mi pomogliscie.
16 kwi 21:25