proszę o pomoc
sin alfa : jak się oblicza logarytmy
log102 =
−log 3 278=
3 kwi 18:42
3 kwi 18:46
Maciek: log102 = log100
3 kwi 18:50
Maciek: jeśli nic nie pisze przy podstawie logarytmu, to jest tam 10
3 kwi 18:50
Maciek: loga b = x ⇔ ax = b
3 kwi 18:51
Maciek: czyli 10x = 100
3 kwi 18:52
Maciek: x = 2
3 kwi 18:52
sin alfa : log 1012 =120
tak się liczy
3 kwi 19:15
Basia:
log1012 = 12 (nie 120)
3 kwi 19:16
sin alfa : już rozumie
a jak się oblicza logarytmy na minusie
−log 3 278 =
3 kwi 19:18
sin alfa : już rozumie
a jak się oblicza logarytmy na minusie
−log 3 278 =
3 kwi 19:19
sin alfa : już rozumie
a jak się oblicza logarytmy na minusie
−log 3
278 =
3 kwi 19:19