analityczna
agags92: prosta o rownaniu −x+2y+3 jest styczna do okregu o srodku (−2.−1) napisz rownanie okregu
1 kwi 13:24
Aga1: r= odległość środka od prostej.
1 kwi 13:27
agags92: ale jak to zrobic?
1 kwi 13:34
Skipper:
prosta przechdząca przez (−2,−1) i (x
s,y
s) musi być prostopadła do danej prostej
czyli ma wsp. kierunkowy

? ... itd
1 kwi 13:36
DSGN.: Wzory są na stronie
1249
1 kwi 13:36
Skipper: :( chyba kimam
1 kwi 13:40
agags92: dziwny wynik mi wyszedl d=6dzieolne przez pierwiastek z 5
1 kwi 13:47
Aga1: | | I−1*(−2)+2*(−1)+3I | | 3√5 | |
d= |
| = |
| |
| | 5 | | 5 | |
1 kwi 13:49