Pomocy!!! Albo wy albo nikt i koniec dla mnie :(
Ola: PROSZĘ WAS O POMOC BARDZO WAŻNE

Zad 1.
a) W(x)=x
3−8
b) W(x)=x
2−2x−15
c) W(x)=2x
3+3x
2−4x−6
Zad 2
Liczba 1 jest pierwiastkiem wielomianu W(x) = x
3 + 2x
2 −x + a
Wyznacz pozostałe pierwiastki tego wielomianu
Zad 3
a) 2x
2 − 3x − 2 ? 0
b) x
3+5x
2−2x−10=0
| | x2 − 25 | |
d) |
| = 0 |
| | (x+5) (x−3) | |
Zad 4.
Uczeń przeczytał książkę liczącą 480 stron, przy czym każdego dnia czytał jednakową liczbę
stron. Gdyby czytał każdego dnia o 8 stron więcej to przeczytałby tę książkę o 3 dni
wcześniej. Oblicz ile dni uczeń czytał tę książkę.
Zad 5
Kupiono na raty meble za 4500zł Pierwsza rata wyniosła 650zł a każda następna była o 50zł
niższa niż poprzednia. Ile rat i ile wyniosła ostatnia rata
Zad 6
Wyznacz liczbę x wiedząc ,że liczby (3, x+1 , 12) Tworzą ciąg geometryczny
Czy możecie zrobić zadania od początku do końca? Jest to bardzo ważne jeżeli tego nie zrobię to
koniec szkoły dla mnie

Pomocy

!