logarytmy
gukvizo: Ile jest równa liczba log36 ?
14 kwi 11:41
Bogdan:
Czy to jest logarytm przy podstawie 10 ?
14 kwi 11:46
orest: dopiero to mialemm chyba 6 bo 6*6 =36
14 kwi 11:48
Bogdan:
Jeśli podstawa 10 to log36 obliczamy kalkulatorem, log36 ≈ 1,5563.
Jeśli podstawa 6, to log66 = 1, bo 61 = 6
14 kwi 11:51
gukvizo: mam do tego takie odpowiedzi:
A. 2log 18
B. log40−2log2
C.2log4−3log2
D.2log 6−log1
14 kwi 12:08
Bogdan:
Było to zadanie już wielokrotnie w tym forum. Wpisz w wyszukiwarkę
log36,
znajdziesz odpowiedź. jest ona m.in. tutaj;
11100
14 kwi 12:13