matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
vef
mikołaj:
3
ile wynosi cos
π
2
24 mar 18:49
krystek:
π
cos(2π−
π
2
)=cos
=0
2
24 mar 18:52
Tragos:
https://matematykaszkolna.pl/strona/427.html
0
24 mar 18:52
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/427.html
24 mar 18:52
Eta:
[rd] −−− radian
3
π [rd]= 180
o
π [rd]= 270
o
2
dokończ ..........
24 mar 18:52
mikołaj:
13
a ile wynosi cos
π
6
24 mar 21:40
Eta:
13
*180
o
= .........
6
tyle co cos390
o
= cos30
o
=.........
24 mar 21:42
Eta:
13
π
Można też tak
π= 2π+
6
6
13
π
π
cos
π= cos(2π+
)= cos
6
6
6
24 mar 21:44