ciagi
kasia: Prosze o plna pomoc: znajdz wyraz ogolny ciagu aryt.
(an) wiedzadz, ze a6−a2=−2 i a2/a4=4/2
22 mar 21:26
22 mar 21:27
kasia: przepraszam naprawde ale to zadanie na jutro
22 mar 21:29
krystek: a6=a1+5r i pozostałe tak przedstawiasz i z układu wyliczasz a1 i r
22 mar 21:32
kasia: ok mysle ze sobie teraz poradze

przepraszam za klopoty

i dziekuje
22 mar 21:33
krystek: jestem ,pisz jak coś nie wyjdzie.
22 mar 21:35
kasia: ok
22 mar 21:36
kasia: a
6=a
1=5r
a
2=(1−4)r+a
4=(2−1)r
i dalej ...
a
2−3r +a
4+r
i dalej to ja juz chyba nie wiem
22 mar 21:50