matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
Janczo:
Co to jest wzór na sumę szeregu geometrycznego? Jest to wymagane na poz rozsz?
http://www.zadania.info/d324/2511034
21 mar 19:36
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/297.html
21 mar 19:39
Basia:
1−q
n
a
1
S = lim
n→+
∞
S
n
= lim
n→+
∞
[a
1
*
] =
dla |q|<1
1−q
1−q
obecnie nie ma tego w programie
21 mar 19:41
Janczo:
to dobrze...
21 mar 19:43