Zbiorem wartości funkcji f(x) = 2^x + 3 jest przedział.
Sławek.: Zbiorem wartości funkcji f(x) = 2x + 3 jest przedział.
A) (−∞,+∞)
B) <0,+∞)
C)(3,+∞)
D)(−3,+∞)
Zaznaczyłem odpowiedź C, czy dobrze?
A tłumacze sobie to tak, że gdyby nie było tego 3, to byłby to taki rodzaj hiperboli, tzn.
funkcja byłaby rosnąca ale nigdy nie dotkneła by osi 0. więc byłoby (0,+∞) a że jest
przesunięta o 3 w górę to powinno być (3,+∞)
Czy dobrze to rozumiem?
15 mar 21:02
Eta:
ok
15 mar 21:02
Sławek.: tu super
15 mar 21:03
Eta:
ZW=.........
15 mar 21:05
Sławek.: a jakby było 1/2
x to by było tak samo tylko by to była hiperbolka malejąca tak?
15 mar 21:10
Eta:
Dokładnie

ZW −−− taki sam
15 mar 21:12
Sławek.: super. dziękuje
15 mar 21:13
Sławek.: zw taki sami?
a nie od (3,−∞) ?
15 mar 21:14
Sławek.: a dobra bo to zw pomyliło mi się, tak zw będzie takie saaaamo
15 mar 21:14
Sławek.: a dobra bo to zw pomyliło mi się, tak zw będzie takie saaaamo
15 mar 21:14
oked: f(x) = 2x−1 + 1
16 maj 22:30
oked: potrzebuję wykres funkcji, dziedzinę, zbiór wartości, współrzędne punktu przecięcia wykresu z
osią y, asymptotę oraz określenie monotoniczności. Dla Mnie to czarna magia. POMOCY
16 maj 22:32
Eta:
ZW= (1,
∞)
16 maj 22:32
16 maj 22:36
oked: Czy jesteś w stanie podać pozostałe dane?
16 maj 22:37
16 maj 22:38
oked: Dzięki. Pozdrawiam
16 maj 22:39
Eta:
16 maj 22:43
kkk: podaj a takie,aby zbiorem wartosci funkcji f(x)=2x +a byl przedzial :
a) (−6,+∞)
b) (−1/4,+∞)
29 wrz 10:09
Piotr 10: a) a=−6
Wystarczy tutaj zauważyć, że wykres funkcji f(x) a
x, to wykres funkcji wykładniczej. Zbiorem
wartości takiej funkcji jest D
−1=(0;+
∞).
29 wrz 10:12
kkk: dzięki
29 wrz 10:16
aa: f(x)= x⋀2+2x−3
7 lis 21:45