prosze bardzo o pomoc...
mati: Kąt rozwarcia stożka ma 60 stopni,a suma promienia podstawy i tworzącej wynosi 21.oblicz
pole powierzchni bocznej.
9 kwi 10:36
mati: kto pomoże
9 kwi 10:53
mati:
9 kwi 11:35
mati: kto umie to zrobić...

?pomocy
9 kwi 12:16
dannis: awiesz jaki wynik powinien Ci wyjsc?
9 kwi 12:32
dannis: bo mam odpowiedz na Twojepytanie le nie wiem czy tak powinno byc..
9 kwi 12:33
mati: nie wiem właśnie
9 kwi 12:33
mati: to pokaż jak możesz
9 kwi 12:34
dannis: wyszlo mi Pb=98π (j2)
9 kwi 12:34
mati: bo trzeba wyliczyć najpierw promień
9 kwi 12:35
mati: nie wiem jak to zrobić może ktoś inny będzie wiedział..
9 kwi 12:36
dannis: Pb=πrl
r−promien (podstawa trojkata prostokatnego)
l−dlugosc stozka
r + l= 21
cos60o=rl
12=rl
l=2r
r+l=21
l=2r −−−> z tego wychodzi ze r=7 a l=14
a potem pod Pb=πrl podstawiasz i wychodzi Ci 98π
9 kwi 12:38
dannis: to z tego mi wszystko wyszlo
tylko nie wiem czy dobrze....jesli tak to sukcesmoj bo mature bede mial
9 kwi 12:39
mati: aha dzięki
9 kwi 12:40
mati: hehe ja jestem w 3 gim i nie wiem za bardzo co to jest to cos60stopni bo tego nie
miałem..
9 kwi 12:41
dannis: jak masz r i l to w polaczeniu z H(wysokoscia trojkata prostokatnego) wychodzi trojkat
9 kwi 12:41
tim: Dannis dobrze, mi też tak samo. Łatwiej jest zauważyć, że trójkąt l, l, d jest
równoramienny [po 60O.]
9 kwi 12:41
tim: Mati.. albo to co wyżej, albo
2280
9 kwi 12:41
dannis: spoko

mam nadzieje ze dobrze wyszlo
9 kwi 12:42
dannis: to wesloych swiat
9 kwi 12:43
mati: aha już wiem ...dzięki
9 kwi 12:44
mati: dzięki bardzo i nawzajem
9 kwi 12:44